Renault visar upp mer av Nya Austral

En kamouflerad Renault Austral, som är märkets kommande SUV, testkörs nu på vägarna i Europa.

Vid varje lansering av en ny bilmodell genomgår Renaults testfordon månader av uthållighetstester för att säkerställa kvalitet och tillförlitlighet på högsta nivå. 

Nya Renault Austral går nu in i sitt sista skede av utvecklingstester. Testerna kallas “Confirmation Runs”-tester och en flotta på hundra fordon kommer att köras i sammanlagt 200 000 mil.

Nya Renault Austral kommer testköras i Frankrike, Spanien, Tyskland och Rumänien för att slutligen kontrollera alla valideringar som gjorts i tidigare tester. 900 förare kör 60 000 mil i verkliga situationer på öppna vägar och 140 000 mil genomförs på bana.

Den nya CMF-CD3-plattformen testas bland annat, med dess utbud av helt elektrifierade motorer, samt körhjälp, ljudisolering och fjädringskomfort för att kunna erbjuda det bästa till framtida kunder.

Flera nya 100% elektrifiera motorer

Renault Austral lanseras med en serie helt elektrifierade bensinmotorer: en ny generation E-TECH Hybrid-motor, en 1,3 TCe mildhybrid 12V-motor och en 1,2 TCe mildhybrid 48V-motor som är helt ny i Renaultsortimentet. 

Motorerna bidrar till minskade utsläpp och erbjuder maximal effekt; från 105 g CO2/km (för E-TECH-motorn i WLTP-cykeln) med en effekt upp till 200 hk.