Robin Hansson uttagen till Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out

Mästerskapstvåan och vinnaren av 7 race i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2019 får chansen att mäta sig mot världens snabbaste Carrera Cup-förare.

22-årige Robin Hansson (Fragus Motorsport) från Göteborg har varit en av de tongivande förarna i svensk racing under de senaste åren. Redan inför säsongen valdes han ut till Porsche Sveriges förarutvecklingsprogram, Driver Development Programme. Under 2019 har han visat att han tillhör den absoluta eliten.

Seger i sju deltävlingar gjorde Hansson till den mest vinstrika föraren i årets Porsche Carrera Cup Scandinavia. På sin väg mot andraplatsen i mästerskapet satte han även flest antal snabbaste racevarv och fick ta emot seriens prestigefyllda Fastest Lap Award.

Porsche Motorsport presenterar nu Robin Hansson som en av 12 förare i världen vilka har valts ut till Junior Programme Shoot-out Event. Ett internationellt förartest som utvärderar de snabbaste och mest kompletta förartalangerna från samtliga nationella Carrera Cup-mästerskap.

– Det är väldigt spännande såklart! En chans för mig att lära från Porsche Motorsport och mäta mig mot de allra bästa Carrera Cup-förarna i världen, säger Robin Hansson. Jag kommer att göra allt jag kan.

Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out genomförs den 16-19 november på Algarve International Circuit i Portugal. En toppmodern motorsportanläggning strax norr om Portimão. En av de mest utmanande banorna i Europa. Vinnaren får en startplats i Porsche Mobil 1 Supercup och ekonomiskt incitament för säsongen 2020.

– Det här är en välförtjänt möjlighet för Robin Hansson, säger Raine Wermelin, direktör Porsche Sverige. Junior Programme Shoot-out är en fin chans att visa upp sig på den internationella arenan och inför ingenjörerna från Porsche Motorsport. Organisationen är en av racinghistoriens mest framgångsrika motorsportfabriker.

Porsche Sverige har som målsättning att erbjuda support för unga talanger inom Porsche Carrera Cup Scandinavia. Ambitionen är att hitta förare som har kapacitet att vinna Junior Programme Shoot-out och slåss i toppen av Porsche Mobil 1 Supercup.

– Robin Hansson är tveklöst en av Skandinaviens mest spännande förare, fortsätter Wermelin. Det kommer att bli intressant att följa hans utveckling i såväl Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out som under den kommande racingsäsongen.