ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV: Mästare i aerodynamik

Världspremiären för nya ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV äger rum den 31 januari i Prag. En ny video ger en försmak av den aerodynamiskt optimerade modellens design.

Vi har tidigare fått en glimt av coupéversionen av ENYAQ iV under kamouflage, men den senaste videon avslöjar fler detaljer. Syftet med videon är att visa upp aerodynamiken hos den mer sportiga och dynamiskt designade bilen.

ENYAQ COUPÉ iV har en enastående luftmotståndskoefficient på cd = 0,234, vilket gör den till den bästa i sin klass. Förbättringen av aerodynamiken beror främst på den nya designen av bakdelen och den diskreta spoilern på bagageluckans överkant.

Förutom den förstklassiga aerodynamiken avslöjas också att den nya ENYAQ COUPÉ iV, precis som ENYAQ iV, kan utrustas med en fräck Crystal Face-grill, upplyst med 131 LED-lampor.

När det gäller teknik och utrustning kommer ENYAQ COUPÉ iV naturligtvis att hålla sig nära ENYAQ iV, så framtida kunder kan se fram emot flera varianter med bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift och elmotoreffekter från 132 till 220 kW. Interiörmässigt kommer miljövänliga material att finnas valbara, medan den eleganta kupén behåller det mesta av det praktiska från ENYAQ iV. Bagageutrymmet lovar till exempel 570 liters utrymme.

Se den senaste videon av ENYAQ COUPÉ iV här.

ŠKODA Sverige fastanställer Hanna Westrin

Sedan våren 2021 har Hanna Westrin vikarierat i rollen som press- och sponsoransvarig för ŠKODA Sverige, då Veronica Nilsson varit föräldraledig. Nilsson lämnar nu företaget och Westrin anställs permanent i rollen.

Hanna Westrin har tidigare arbetat med strategisk kommunikationsrådgivning på uppdrag av företag inom näringslivet och har stor erfarenhet av politisk kommunikation. Dessutom har Hanna mångåriga erfarenheter av kommunikation inom ramen för idrottsvärlden där hon bland annat arbetat med mediafrågor inom svensk ishockey samt press- och sponsorarbete i andra idrottsförbund.