Stark avslutning av Volkswagen

2019 blev ännu ett bra år för Volkswagen på den svenska marknaden. Bilmärket blev återigen nummer ett bland svenska privatköpare. Laddhybriden Passat GTE var i december den populäraste laddbara bilen för tredje månaden i rad.

När bilåret 2019 nu summeras står det klart att året var det tredje bästa någonsin för nya personbilar. På en marknad som uppgick till 355 704 nyregistrerade personbilar stod Volkswagen för 48 927 bilar (2018: 53 471 bilar), vilket betyder en marknadsandel på 13,8 procent (2018: 15,1 procent) och en fortsatt klar andraplats på marknaden i Sverige. Detta enligt statistik från BIL Sweden.

I december registrerade Volkswagen 6 659 personbilar vilket var hela 148 % fler än samma månad 2018. Med 702 bilar toppade laddhybriden Passat GTE listan över laddbara bilar för tredje månaden i rad.

− Vi avslutar året mycket starkt tack vare hög produktion av för Sverige viktiga modeller. Våra förväntningar var höga på att nya Passat GTE skulle behålla ställningen som en riktig favorit hos svenska bilköpare och framför allt tjänstebilsförare. Och det har den verkligen gjort, konstaterar Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Nummer ett när svensken själv får välja

Försäljningen var stark för flera av Volkswagens viktigaste modeller. Golf (14 221 bilar), Tiguan (11 655 bilar) och Passat (8 907 bilar) lade beslag på platserna tre, fem och sex på 2019 års topplista.

För andra året i rad blev Volkswagen etta på marknaden för privatköpare med 18 209 nyregistrerade bilar.
− Att vi etablerat oss som nummer ett när svensken själv väljer bil är mycket glädjande och resultatet av en medveten fokusering på den marknaden, säger Sten Forsberg.

I mars är det Sverigepremiär för en helt ny generation av Golf. Den släpps för beställning inom kort och erbjuder för första gången mildhybridteknik. Senare släpps även två laddhybridversioner av nya Golf.

2020 ett laddat år

Under 2020 tar Volkswagens elbilssatsning ordentlig fart. Den nya elbilen ID.3 lanseras under sommaren och blir den första modellen från den helt eldrivna ID.-familjen.

− Det stora intresset för att förboka bilen och den välbesökta decemberturnén gör att vi tror att ID.3 har goda möjligheter att bidra till elbilens genombrott för många svenskar. Vi ser med spänning fram emot lanseringen av ID.3 och efterföljande ID.-medlemmar, fortsätter Sten Forsberg.

Nyligen höjde Volkswagen sitt produktionsmål för elbilar. Redan 2023 ska den årliga produktionen uppnå en miljon elbilar, vilket är två år tidigare än förutspått. År 2025 ska den årliga produktionen uppgå till 1,5 miljoner elbilar. Läs mer