XPENG lanserar modellerna G9 och P7 i Europa

XPENG lanserar i dag två modeller i Europa ­– den efterlängtade G9 SUV och sportsedanen P7. Båda modellerna visas upp på eCarExpo 2023 i Stockholm.

I dag lanserar XPENG sina två senaste elbilar för den europeiska marknaden. Flaggskeppet G9 SUV och nya P7. Båda modellerna presenteras på eCarExpo i Stockholm 3–5 februari på Friends Arena och går nu att beställa i Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna.

– XPENG G9 och P7 exemplifierar vår marknadsledande teknologi och innovation och erbjuder en kombination av överlägsen design, kvalitet, prestanda och komfort. Lanseringen i dag är ett genombrott i vår internationella utveckling och visar XPENG:s engagemang på den europeiska marknaden. Fordonen ger en ny nivå av sofistikerad mobilitetsupplevelse som lever upp till vår önskan om att sätta kunden i centrum. Vi förväntar oss att många förare kommer att välja våra elbilar, säger Brian Gu, vice ordförande och VD för XPENG.

G9 är framtagen med XPENG:s senaste drivlina och erbjuder det senaste inom batteriteknik, samt det avancerade förarassistanssystemet (ADAS) XPILOT, kompletterat med en lyxig kabinupplevelse. Nya P7 är en uppgraderad version av XPENG:s banbrytande och högpresterande sportsedan som kombinerar den rena och eleganta exteriören med förbättrad räckvidd, högre laddningshastighet och en helt ny, smart interiör.

Längre räckvidd och smartare laddning

XPENG:s nya modeller erbjuder bland de mest kraftfulla och avancerade elbilsteknologierna som finns tillgänglig i Europa. XPENG G9 stoltserar med att vara byggd på en 800-volts kiselkarbidplattform, som med en laddningseffekt på upp till 300 kW kan ladda 98 kWh-batteriet från 10 till 80 procent på bara 20 minuter. G9 har en räckvidd på upp till 570 km WLTP på en laddning (RWD Long Range) och endast fem minuters laddning kan ge en räckvidd på 100 km. G9 kan även levereras med en elektronisk dragkrok som kan dra upp till 1 500 kg.

Nya XPENG P7 har optimerats med en laddningseffekt upp till 175 kW, vilket levererar en laddning från 10 till 80 procent på 29 minuter. Batteriet på 86,2 kWh ger en räckvidd på upp till 576 km WLTP på en laddning (RWD Long Range). Dessutom får nya P7 en elektrisk baklucka och dörrar med soft close-funktion för ännu mer komfort och bekvämlighet. Tillsammans med en värmepump och uppvärmbar ratt ger det en förhöjd körupplevelse under Sveriges kalla månader. Även interiörkvaliteten har höjts och P7 kommer också att levereras som en exklusiv Wing Edition med saxdörrar.

Enastående prestanda och elegant design

XPENG G9 och P7 levererar hög prestanda tack vare dess eleganta och aerodynamiska design. Båda modellerna finns med fyrhjulsdrift och bakhjulsdrift. 

Med fyrhjulsdrift har G9 upp till 551 hästkrafter med ett maximalt vridmoment på 717 Nm, vilket ger en acceleration från 0–100 km/h på bara 3,9 sekunder. Det intelligenta tvåkammarluftfjädringssystemet erbjuder ett brett utbud av höjd- och styvhetsinställningar, vilket ökar komforten och förmågan att hantera komplexa vägförhållanden.

Den nya fyrhjulsdrivna versionen av P7 har upp till 473 hästkrafter med ett maximalt vridmoment på 757 Nm, vilket accelererar bilen från 0–100 km/h på bara 4,1 sekunder. För att ge föraren bättre kontroll ges Brembobromsar som standard. Allt detta är i en exteriör med XPENG:s ”Dynamic Aesthetics” design som skapar en mer dynamisk sportsilhuett.

Båda modellerna har gömda dörrhandtag som tillsammans med andra aerodynamiska lösningar ger extremt låga dragkoefficienter (0,272 Cd för G9 och 0,236 Cd för P7) för lägre luftmotstånd och längre räckvidd. 

Komfort och intelligenta säkerhets- och mjukvarusystem

Interiören är i båda modellerna designade av högkvalitativa material för att skapa en varm och komfortabel miljö med både värme och ventilation i de ergonomiskt designade framsätena. Bilarna kan förses med ett högtalarsystem från danska Dynaudio med Dolby Atmos-teknik – något som ger en imponerande ljudupplevelse även för den mest kräsna musikentusiasten.

Båda modellerna är som standard utrustade med XPENG:s egenutvecklade Advanced Driver Assistance System, XPILOT. Det assisterar föraren i säkerhet, körning och parkering genom en rad smarta funktioner som stöds av flertalet sensorer (29 för G9 och 28 för P7). Bland annat högupplösta millimetervågsradars, ultraljudssensorer, surround- och höguppfattningskameror som gör att fordonen säkert kan hantera olika körscenarier och kan hjälpa föraren att prioritera allas säkerhet – både i och utanför bilen.

Det uppgraderade operativsystem Xsmart OS erbjuder en ny 3D UI som numera finns både på både engelska och svenska. Tillsammans med en mer utvecklad ”Hey, XPENG”-röstassistans som kan förstå, svara och agera på kommandon från alla fyra zonerna i bilen, kommer du att kunna styra många av bilens mest använda funktioner utan att ta fokus från trafiken. Dessa tjänster stöds av breda infotainmentskärmar och ett bibliotek med appar i bilen för att hjälpa, informera och underhålla förare och passagerare.

XPENG G9 och P7 stödjer dessutom en smidig och enkel over-the-air (OTA) uppdatering för både mjukvara och firmware.

Utökat service- och laddningsnätverk

Modellerna kommer dra nytta av XPENG:s nya leverans-och servicecenters som öppnar i Stäket i norra Stockholm och Smista i södra Stockholm under första halvåret 2023, samt Göteborg och Malmö senare under året. Leverans- och servicecenters öppnas också i andra nyckelmarknader som Lørenskog i Norge, Hillerød i Danmark och Badhoevedorp i Nederländerna.

XPENG:s kunder kommer att kunna få tillgång till över 400 000 publika laddstationer i Europa genom samarbeten med stora europeiska tredjepartsladdningsoperatörer och mobilitetsleverantörer. Med sina nya modeller kommer XPENG tillhandahålla tredjeparts hemladdare och installationstjänster tillsammans med lokala partners för att erbjuda kunderna en smidig och enkel laddningsupplevelse.

Priser, specifikationer och leverans

G9RWD
Standard Range
RWD
Long Range
AWD
Performance
Pris från699 900 SEK749 900 SEK829 900 SEK
Topphastighet200 km/h
Acceleration (0-100 km/h)6,4 s3,9 s
WLTP räckvidd (km)Upp till 460 kmUpp till 570 kmUpp till 520 km
AC laddtid (5-100%)≥9 h≥11 h
DC laddtid (10-80%)20min
Bagageutrymme660 L / 1576 L (när baksätena är nedfällda)
P7RWD
Long Range
AWD
Performance
Wing Edition
Pris från599 900 SEK669 900 SEK799 900 SEK
Topphastighet200 km/h
Acceleration (0-100 km/h)6,7 s4,1 s
WLTP räckviddUpp till 576 kmUpp till 505 km
AC laddtid (30-80%)≥5,1 h
DC laddtid (10-80%)≥29 min
Bagageutrymme440 L

Från och med i dag går det att beställa den nya P7 och G9. Leveranser förväntas påbörjas till i juni respektive september 2023.

Beställningar görs enklast på XPENG:s svenska webbsida eller från våra butiker.

Garanti:
För XPENG är det viktigt med bra produkter och nöjda kunder. Som en del i det erbjuder XPENG en standardgaranti på fem år/120 000 km för problemfritt ägande. För kunder som beställer XPENGs nya P7 sedan eller G9 SUV mellan den 3 februari och den 31 december 2023, kommer standardgarantin att förlängas till sju år/160 000 km från leveransdatum. Den utökade garantin är kopplad till fordonet och kan överföras när eller om fordonet säljs.

För specifikationer och bilder, se här.

Håll dig uppdaterad om XPENG:s europeiska affärsverksamhet och senaste utveckling:

Instagram

Facebook

Om XPENG
XPENG är ett ledande teknikföretag som designar, utvecklar, tillverkar och marknadsför smarta mobilitetslösningar. Detta inkluderar elfordon (EV), elektriska flygplan för vertikal start och landning (eVTOL) och robotteknologi.  Vi är fokuserade på att skapa en mobilitetsframtid som använder eftertänksam och empatisk intelligens för att förbättra upplevelsen för förare överallt.

XPENG är engagerade i FoU, där över 40 % av våra anställda arbetar inom FoU-relaterade områden som hjälper till att utveckla vår växande produktportfölj. Företaget har skapat ett “full-stack Advanced Driver Assistance System” (XPILOT), såväl som ett smart operativsystem (Xmart OS) för en förbättrad upplevelse i bilen. XPENG har också utvecklat kärnfordonssystem för förbättrade köregenskaper, inklusive drivlinor och avancerad elektronisk arkitektur.

XPENG har sitt huvudkontor i Guangzhou, Kina med multiregionala kontor i Peking, Shanghai, Shenzhen, Silicon Valley och San Diego. 2021 etablerade XPENG sitt europeiska huvudkontor i Amsterdam, tillsammans med andra dedikerade kontor i Danmark, Tyskland, Norge och Sverige. XPENGs elbilar tillverkas i den helägda fabriken i Zhaoqing, Kina. För att ytterligare utöka vår produktionskapacitet är två nya självägda, smarta tillverkningsbaser för elbilar i Guangzhou och Wuhan under uppbyggnad.

För mer information, besök XPENG GLOBAL: www.heyxpeng.com