CUPRA Born är i final till Årets Bil 2022

För andra året i rad är en modell från CUPRA i finalen till den prestigefyllda utmärkelsen Årets Bil. Av sju finalister är CUPRA Born, med sin uttrycksfulla design och e-Boost funktion, en tuff utmanare. Vinnaren utses av 61 högt respekterade motorjournalister från hela Europa och presenteras i februari 2022.

CUPRA Born, 100% eldriven, i final till Årets Bil 2022.
CUPRA Born, 100% eldriven, i final till Årets Bil 2022.
  • CUPRAs första 100% eldrivna modell är en av de sju finalisterna till den internationellt erkända utmärkelsen Årets Bil 2022 (Car of the Year 2022)
  • Det är andra året i rad som CUPRA har en modell i finalen sedan varumärket lanserades för bara tre år sedan, CUPRA Formentor var finalist 2021
  • Årets Bil 2022 jury består av 61 kända motorjournalister från hela Europa som representerar 23 länder
  • Vinnaren presenteras i februari 2022

Martorell, Spanien, 29 november 2021, Elektrifiering och en mer hållbar framtid är bakgrunden till lanseringen av CUPRA Born, CUPRAs första 100% eldrivna bil och nästa steg i utvecklingen av det okonventionella utmanarmärket. CUPRA Born är nu en av de sju finalisterna till Årets bil 2022 (Car of the Year 2022).

CUPRA Born är en tuff utmanare i tävlingen och CUPRA visar på enorm styrka som åter har en finalist i fältet efter CUPRA Formentor 2021.

CUPRA Born levererar en nytolkning av företagets redan omfattande elektrifierade modellutbud som omfattar laddhybrid-versionerna CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer och CUPRA Formentor.

“CUPRA är ett okonventionellt utmanarmärke som föddes för bara tre år sedan och som för andra året i rad når finalen för Årets Bil. Det här erkännandet visar att CUPRA är här för att stanna”, säger Wayne Griffiths, VD för CUPRA. “CUPRA Born är en bil som med sin sportiga körkänsla visar att elektrifiering och prestanda är en perfekt matchning och att elbilar kan vara både roliga och attraktiva. Modellen kommer att fördubbla märkets försäljning fram till 2022 och öka CUPRA-mixen till en tredjedel av företagets totala försäljning, samtidigt som den stärker varumärkets globala närvaro och inspirerar världen från Barcelona.”

CUPRA Born är utrustad med den mest avancerade drivlinetekniken. Tack vare prestandapaketet e-Boost, levererar den en maxeffekt på upp till 170 kW (231 hk) och ett batteripaket på upp till 77 kW, med en räckvidd på ca 540 km ger en utmärkande körupplevelse.

CUPRA Born fokuserar på förarens upplevelse med sin progressiva styrning, DCC-sport och ESC Sport bjuder den på en verkligt emotionell körkänsla.

Prestandan i CUPRA Born matchas med en stimulerande stil, både utvändigt och invändigt. Invändigt är fokus starkt riktat mot föraren, precis som alla andra CUPRA-modeller, med en miljömedveten twist. En rad olika material omsluter interiören för att skapa en känsla av sportighet, förfining och kvalitet, inklusive de skålade standardstolarna i SEAQUAL®-material av återvunnen marinplast.

Den prestigefyllda utmärkelsen Årets Bil 2022 (Car of the Year 2022) samlar en panel av de mest respekterade motorjournalisterna i Europa med målet att hitta den mest framstående nya bilen som finns till försäljning.

Juryn består av 61 medlemmar och representerar 23 europeiska länder som tillsammans utser en vinnare, vinnaren presenteras i februari 2022.