Teknik och innovation i framkant

Vi på IT- och teknikkonsultföretaget ESSIQ välkomnar en framtid med helt eldrivna bilar. Som utvecklare inom teknik har vi stort intresse för laddlösningar och kan konstatera att Teslas rikstäckande Supercharger-nätverk är oslagbart när vi reser runt i landet. Därmed är det också en självklarhet för de flesta av oss att köra Tesla.

Innan jag började arbeta som konsultchef på ESSIQ hade jag aldrig kört en Tesla. När mina nya kollegor lovordade Model 3 och andra Tesla-modeller blev jag nyfiken. De upplevde att Tesla verkligen har tänkt utanför boxen på alla plan, inte bara genom de många tekniska fördelarna som Tesla erbjuder utan också de är säkra bilar som är väldigt kul att köra, berättar Samantha Carlquist, konsultchef ESSIQ Väst. 

Som konsultchef åker jag ofta ut på kundmöten, när det fungerar att träffas live. Det är smidigt att använda bilens intuitiva funktioner som underlättar körningen vid eventuella samtal i bilen, såsom röstkommandon, telefonkopplingen och det utmärkta ljudsystemet. Dessutom uppdateras bilen kontinuerligt med olika smarta och användbara funktioner genom trådlösa uppdateringar, vilket verkligen är häftigt och nydanande. Jag har aldrig tidigare haft en bil som överraskar mig med ny underhållning och innovativa säkerhetsfunktioner flera gånger om året. Min Model 3 blir följaktligen bättre med tiden. Eftersom jag kör relativt mycket i min tjänst är det också en enorm fördel att jag kan göra det utan några utsläpp från bilen. Det är nytänkande om något.

Det är inte bara i tjänsten som jag och mina kollegor på ESSIQ uppskattar våra Teslor, de fungerar även utmärkt som familjebilar i privatlivet. Min Model 3 har blivit en skön plats där familjen tycker om att umgås. Den är så tyst att det känns som familjen och jag sitter hemma vid köksbordet när vi åker på utflykter tillsammans. Det är också lätt att montera barnstolar med Isofix. Trots sitt kompakta yttre möts vi av imponerande stora utrymmen inuti i bilen och inte minst av ett fantastiskt ljusinsläpp genom det enorma glastaket.

För mig är säkerheten också viktig och att det känns tryggt att färdas med små barn i bilen. Jag uppskattar verkligen Autopiloten, som gör att bilen bromsar och accelererar automatiskt, håller avstånd och inte minst kör stadigt och tryggt på vägbanan när jag aktiverar Autosteer-funktionen. Att bilen bromsar automatisk när jag lättar på gasen upplever jag som bekvämt, samtidigt som batteriet laddas vilket är smart. Energieffektivitet på högsta nivå helt enkelt, vilket är elbilars signum.

Det största hindret för många, inför beslutet att välja en elbil eller Tesla som tjänstebil, verkar vara laddningen, främst under långkörningar. Efter att har kört Tesla under många år nu kan vi allihop intyga att Teslas Superchargers är smidiga att använda och de finns alltid nära till hands. Vi besöker kunder från norr till söder och åker på semester med våra familjer genom hela Europa. Den tredje generationens laddare har till och med blivit så snabba att mina barn klagar på att det går för fort när vi stannar. De hinner inte titta klart på Netflix eller YouTube på bilens skärm eller avsluta sitt kortspel. För att kunna åka vidare lockar vi med Karaoke, som också finns i vår Tesla. Hela familjen älskar att sjunga favoritlåtarna på våra elektriska långresor.