DS 9: THE POWER OF ELEGANCE

Sofistikerad, innovativ och utmanande. I dag presenterar DS Automobiles den franska premiumsedanen DS 9 – en elegant plug-in hybrid.

– Vi har använt all vår expertis för att göra DS 9 till ett riktmärke för komfort, stil, elegans och exklusivitet. Våra medarbetare har gett allt för att producera en modell som är distinkt, med ett DNA som verkligen utstrålar DS, säger Béatrice Foucher, VD för DS Automobiles.


Med en längd på 4,93 meter, en bredd på 1,85 meter och med stora och framträdande hjul är DS 9 definitivt en iögonfallande nykomling i sin klass. DS 9 är byggd på en uppdaterad version av PSA:s uppskattade EMP2-plattform, med en förlängd hjulbas som gynnar utrymmet i baksätet. DS 9 har en elegant silhuett, med inspiration från fastback-modeller, och premiummaterial såväl interiört som exteriört.

Fronten bygger vidare på DS Automobiles smakfulla designspråk, som även återkommer i DS 7 Crossback och DS 3 Crossback, centrerat kring de distinkta DS WINGS. På motorhuven syns för första gången en Clous de Paris-sabel, vilket fångar upp och speglar de interiöra Clous de Paris-detaljerna.

DS Lounge – ökad komfort, säkerhet och tystnad

Med konceptet DS Lounge vill DS Automobiles ta komfort till en ny nivå för alla passagerare i DS 9, genom expertis och högklassiga material. DS har lagt ett stort fokus på baksätet, som är extra rymligt tack vare hjulbasen på 2,90 meter, och samtliga säten kommer med värme-, kyl- och massagefunktion. DS 9 är utrustad med DS Active Scan Suspension som skannar av vägar och omgivning och anpassar stötdämpningen därefter, vilket förbättrar komforten ytterligare. DS ingenjörer har dessutom lagt stor vikt vid att minska ljud, brus och vibrationer till ett absolut minimum, tack vare exempelvis laminerade ljudreducerande glas. Focals exklusiva Electra-system, med fjorton speciellt utplacerade högtalare, utlovar en njutbar ljudbild i alla sammanhang.


E-Tense: Styrka och hybrid-komfort upp till 360 hk

Inledningsvis kommer DS 9 att erbjudas som E-Tense plug-in hybrid beståendes av en PureTech-bensinmotor i kombination med en elmotor som tillsammans genererar 225 hk och en elektrisk räckvidd på mellan 40–50 kilometer, tack vare ett batteri på 11,9 kWh. Detta kommer sedan att kompletteras av ytterligare två DS 9 E-Tense-versioner där den första kommer med 250 hk och förlängd räckvidd och där den andra erbjuder hela 360 hk och intelligent fyrhjulsdrift. Dessutom kommer DS 9 även att erbjudas med en konventionell PureTech-bensinmotor på 225 hk. Samtliga varianter kommer med en mjuk och snabbväxlad 8-stegad automat.


DS – Alltid med mer teknik

DS 9 är givetvis utrustad med den senaste generationen förarhjälpmedel och innovationer i framkant, som underlättar för förare och passagerare. Exempelvis:

– DS Drive Assist. Aktiv körassistans som erbjuder Level 2-semiautonom körning, genom ett flertal sensorer som anpassar exempelvis hastighet och filhållning.

– DS Park Pilot. Parkeringsassistent som kan identifiera parkeringsmöjligheter under färd i upp till 30 km/h. Parkeringsassistenten kan sedan automatiskt parkera bilen.

– DS Active LED Vision. En ny generation intelligenta strålkastare som anpassar ljusstyrkan i längd och bredd beroende på väderförhållande och bilens hastighet.

– DS Smart Access. Ett keyless-system som även tillåter dig att låsa upp och starta bilen med hjälp av MyDS-appen på mobiltelefonen.

– Avancerad säkerhet. DS 9 har givetvis den senaste generationen förarhjälpmedel och säkerhetsfunktioner såsom trötthetsvarnare, filhållningsassistent och night vision.

Nya DS 9 är framtagen i Frankrike och kommer att produceras i Kina. Modellen lanseras i Sverige under året. Mer information, bilder och ett längre pressmeddelande finns på https://int-media.dsautomobiles.com/.