Nissan laddar mot elektrifierad framtid med nya modeller och ny teknik

Stockholm, 25 mars 2022 – Nissan har satt sin kurs mot en hållbar framtid och stärkt sin position på den europeiska marknaden i samband med presentationen av märkets helt nya elektrifierade modellprogram som lanseras i sommar, vilket är märket mest spännande och omfattande modellutbud hitills. 

Nissan har tagit beslutet att inte investera i Euro 7 för personbilar och kommer därmed inte att introducera några nya rena förbränningsmotordrivna personbilar i Europa från 2023.

Nissan förväntar sig att 75 % av försäljningsmixen i regionen ska elektrifieras till FY2026, med ambitionen att nå 100 % i slutet av decenniet. Detta tillkännagivande spelar en ledande roll i Ambition 2030, företagets långsiktiga vision om mobilitet.

“Nissan laddar mot en elektrifierad framtid, med Europa som leder vägen. Vi har etablerat en tydlig riktning genom Ambition 2030 och med vår nya elektrifierade line-up banar vi verkligen vägen till en hållbar framtid”, säger Guillaume Cartier, ordförande, Nissan Afrika, Mellanöstern, Indien, Europa och Oceanien.

“Med hjälp av vår globala närvaro och partnerskap inom Alliansen är detta en milstolpe för Nissan i Europa i samband med vårt mest omfattande modellprogram hittills. Vi har använt vår elektriska expertis för att leverera en serie elektrifierade drivlinor som uppfyller våra kunders behov, utan att kompromissa.”

Nissan arbetar med ett omfattande EV Energy Ecosystem, för att optimera och utöka kapaciteten av hanteringen med batterienergi. Nissans flaggskepp för ekosystemet för tillverkningen, EV36Zero, som finns i Sunderland i Storbritannien – sammanför fordons- och batteriproduktion, driven av förnybara energikällor, för att sätta planen för framtidens tillverkningsmobilitet.

Genom att kombinera EV36Zero med det nya elektrifierade modellprogrammet har Nissan vänt blad i Europa, med en tydlig väg till elektrifiering och koldioxidneutralitet.

Ett mångsidigt modellprogram för en elektrifierad framtid

Med introduktionen av hybridteknologi på Juke, e-POWER på Qashqai och

X-Trail samt lanseringen av den helt eldrivna crossovern Ariya, är 2022 året då Nissan erbjuder fler nivåer av elektrifiering än någonsin tidigare.

Juke Hybrid

Den senaste versionen av Nissans kompakta crossover, Juke Hybrid, behåller Juke-personligheten och ger elbilsnyfikna kunder en omfattande introduktion till elektrifieringsvärlden.
Juke Hybrid erbjuder prestanda, körglädje och utmärkt bränsleeffektivitet för en givande och säker upplevelse på vägen. Modellen erbjuder en verkligt integrerad elektrifierad körupplevelse, med en smart drivlina som erbjuder ren elektrisk kraft eller en kombination av förbränningsmotor och elmotor.
Nissans innovativa e-Pedal Step-system gör att föraren kan accelerera och bromsa bilen till en långsam kryphastighet (~5 km/h) med en pedal – vilket ökar komforten och bekvämligheten på resande fot.

Nya Qashqai e-POWER

Nya Qashqai bygger vidare på sitt arv som världens första crossover-modell och lyfter crossover-körupplevelsen med Nissans unika e-POWER. Systemet som är helt utvecklat av Nissan erbjuder körkänslan av en elbil utan att bilen behöver laddas. En helt eldriven motor driver hjulen, medan en liten förbränningsmotor laddar batteriet under körning.

Nya X-Trail e-POWER

Nya X-Trail är utrustad med Nissans innovativa e-POWER-drivlina och e-4ORCE-teknik för

4-hjulsdrift. Modellens tystnad och komfort förstärks av precisionen hos e-4ORCE 4-hjulsdrift med dubbla elmotorer.

Helt eldrivna modeller

Nissan LEAF

LEAF som var världens första massproducerade elbil lanserades 2010. Sedan lanseringen har över 577.000 bilar sålts globalt och över 9 miljarder kilometer är körda med nollutsläpp.

Nissan har med hjälp av LEAF utvecklat sin expertis inom elektrifiering och förfinat den framgångsrikt under ett decennium av utveckling för att göra elbilar tillgängliga för alla.
LEAF 2022 visar på denna utveckling.

Nissan ARIYA

ARIYA som är Nissans första helt eldrivna coupé-crossover markerar ett nytt kapitel i Nissans elektrifieringsresa. ARIYA är den första modellen som använder den geniala CMF-EV-plattformen som utvecklats av Nissan för alliansen. ARIYA är den ultimata eldrivna upplevelsen; den sammanbinder Nissans japanska DNA, erbjuder dynamiska köregenskaper och har en av de rymligaste interiörerna i segmentet.

ARIYA är också utrustad med e-4ORCE, den perfekta balansen mellan kraft och kontroll.
Det dubbla motorsystemets sömlösa kraftfördelning ger omedelbar respons för kraftfull acceleration i en mängd olika körscenarier.

Nissan Townstar

Nästa generation av Nissans helt eldrivna kompakta LCV – helt nya Townstar är designad för att vara en pålitlig, effektiv och hållbar affärspartner, optimerad för att möta kundernas ständigt föränderliga behov. Genom att använda synergier med en plattform från Alliansen har modellen designats med en intelligent blandning av effektivitet och praktiska egenskaper.

Modellen kommer med en helt elektrisk drivlina som ger 300 km räckvidd (WLTP kombinerad cykel).  Denna nästa generations kompakta skåpbil hjälper till att framtidssäkra en hållbar affärsverksamhet och påskynda övergången till elektrifiering.

Om Nissan Motor Co., Ltd.

Nissan är en världsomspännande fordonstillverkare som har i sitt vittomspännande produktutbud över 60 olika modeller under varumärkena Nissan, INFINITI och Datsun. Verksamhetsåret 2018 sålde företaget ca 5,52 miljoner fordon globalt och hade en omsättning på 11,6 biljoner JPY. Nissans globala huvudkontor ligger i Yokohama, Japan, och svarar för verksamheten i Asien och Oceanien; Afrika, Mellanöstern och Indien; Kina; Europa; Latinamerika; och Nordamerika. Nissan har varit partner med den franska tillverkaren Renault sedan 1999 och förvärvade en andel på 34 % i Mitsubishi Motors 2016. Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen sålde totalt 10,76 miljoner fordon under kalenderåret 2018.
 

Om Nissan i Europa

Bland alla utomeuropeiska tillverkare, hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 16 000 anställda i sin europeiska verksamhet inom design, forskning och utveckling, produktion, logistik, försäljning och marknadsföring.
Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland, tillverkades 2019 fler än 465 000  bilar, inklusive prisbelönta crossovers, transportbilar samt Nissan LEAF. Med målet om noll utsläpp och noll döda på vägen är Nissan ledande inom området med sin vision om Intelligent Mobility. Denna 360 graders riktning mot framtidens mobilitet kommer att förankra kritiska företagsbeslut om hur bilar drivs, körs och hur de integreras i samhället.