Simona De Silvestro gästförare i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Premiär i Skandinaviens ledande racingmästerskap för fabriksförare från Porsche Motorsport. Schweiziska racingstjärnan tar med sig erfarenheter från Indycar, Formula E och australiensiska V8 Supercars till Rudskogen.

Porsche Carrera Cup Scandinavia får celebert besök. Simona De Silvestro, fabriksförare hos Porsche Motorsport, gör ett inhopp som gästförare på Rudskogen.
Porsche Carrera Cup Scandinavia får celebert besök. Simona De Silvestro, fabriksförare hos Porsche Motorsport, gör ett inhopp som gästförare på Rudskogen.

Porsche Carrera Cup Scandinavia slutspurtar inför finalen i oktober och jakten på mästerskapsledande Lukas Sundahl går in i sitt mest avgörande skede. Med fem race kvar av säsongen och 135 poäng kvar att köra om leder Växjö-föraren på 199 poäng, 43 poäng före Hampus Ericsson på andra plats.

Den 17–18 september avgörs årets näst sista tävlingshelg med ett trippelrace på Rudskogen Motorsenter utanför Oslo. Där får mästerskapet celebert besök i form av den schweiziska racingstjärnan Simona De Silvestro. Startfältets ordinarie förare kan se fram emot en formidabel utmaning av ett rutinerat proffs från motorsportens absoluta toppnivå.

– Jag ser mycket fram emot den här möjligheten att få tävla i Porsche Carrera Cup Scandinavia, säger Simona De Silvestro. Det är första gången jag kör en Cup-bil så det är definitivt spännande. Helgen kommer att bli både intensiv och rolig.

Simona har en lång karriär bakom sig i flera av världens främsta racingmästerskap. På 70 starter i Indycar har hon tagit 15 top-10-placeringar, med en 2:a plats i Grand Prix of Houston 2013 som främsta merit. Så sent som i somras körde Simona De Silvestro Indy 500 i en historisk satsning med ett team dominerat av kvinnor.

– Jag har stor respekt för att Carrera Cup är ett elitmästerskap för GT-specialister, fortsätter De Silvestro. Jag kommer att få utnyttja mina erfarenheter från Indycar, Formula E och australiensiska V8 Supercars maximalt på Rudskogen. Vi får se hur långt det räcker.

Simona De Silvestro har sedan 2019 ett fabrikskontrakt med Porsche Motorsport. Hon arbetar i rollen som Reserve Driver med Formula E-teamets ordinarie förare, Le Mans-vinnaren André Lotterer och den tidigare Formel 1-föraren Pascal Wehrlein. Inhoppet i Carrera Cup innebär premiär för en fabriksförare från Porsche Motorsport i det skandinaviska mästerskapet.

– Jättekul att vi får njuta av ytterligare en gästförare av högsta internationell kaliber. Omfattande erfarenhet av både Indycar och V8 Supercars gör Simona De Silvestro unik, säger Raine Wermelin, Direktör, Porsche Sverige. Att få välkomna en fabriksförare från Porsche Motorsport till Porsche Carrera Cup Scandinavia blir dessutom både spännande och högtidligt. Vi ser fram emot tre intensiva race med Simona i gästbilen.