Säljstart för ny version av ENYAQ; ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV

I dag, den 2 september, startar försäljningen av ytterligare två versioner av populära ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV. Uppföljaren till ŠKODAs framgångsrika ENYAQ iV är denna elektriska och sportiga SUV med upp till 543 km räckvidd (WLTP).

SKODA ENYAQ COUPÉ iV
SKODA ENYAQ COUPÉ iV

Den helt elektriska Coupé-modellen av ENYAQ iV har sedan början av året erbjudits i ett RS-utförande och utökas ny med två versioner iV 80 och iV 80x. Gemensamt för ENYAQ COUPÉ iV är den sportiga SUV-karossen som erbjuder generöst med utrymme, kraftfull design och otrolig körglädje. Den slanka silhuetten bidrar till förbättrad aerodynamik (CW 0,234) och i likhet med RS-versionen har även iV-versionerna utrustats med panoramaglastak för att ge en ännu mer emotionell och sportig look samt större innerutrymme.

Modellen erbjuds med både bak- och fyrhjulsdrift. DC-snabbladdning är standard med en laddeffekt upp till 135 kW. Batteriet om 82 kWh i ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV kan laddas från 10 till 80 % på bara 29 minuter. Hemma kan ENYAQ COUPÉ iV bekvämt laddas över natten på sex till åtta timmar med en ŠKODA iV Charger-laddbox som levererar upp till 11 kW. Den nya coupéns enastående aerodynamik bidrar till dess höga effektivitet, vilket möjliggör en räckvidd på upp till 543 km (ENYAQ COUPÉ iV 80, världsstandard, WLTP). Detta, liksom dess snabbladdningsförmåga, gör att bilen är perfekt för att resa långa sträckor.

RS-versionen av ENYAQ COUPÉ iV lanseras på den svenska marknaden under oktober och med de ytterligare två versionerna blir modellen tillgänglig för en bredare målgrupp – ENYAQ COUPÉ iV 80 pris från 670 300 kr.